Omscholen tot doktersassistent?

Wil je je laten omscholen tot doktersassistent? En heb je wel of geen opleiding of werkervaring in de zorg? Er zijn diverse mogelijkheden om aan de slag te gaan in de huisartsenpraktijk. 

Als doktersassistent ben je het eerste aanspreekpunt van de patiënt. Je staat hen te woord aan de balie of aan de telefoon. Het is aan jou om aan de hand van de NHG triagewijzer de urgentie van de situatie in te schatten en daarbij de passende vervolgactie in te zetten. Het is belangrijk dat je prioriteiten kan stellen en verantwoordelijkheid draagt voor je werk. Verder assisteer je de arts bij onderzoek, de behandeling van patiënten en op administratief gebied. Een doktersassistent heeft veel verschillende taken en daarmee een afwisselende baan. Meer weten over de functie en welk salaris je kunt verdienen? 

Er zijn diverse mogelijkheden om je om te laten scholen tot doktersassistent. Afhankelijk van jouw (werk)ervaringen en opleiding kun je ook een verkorte opleiding volgen. Dat geldt onder andere voor de volgende functies:

  • Medisch secretraresse
  • Verzorgende MBO 3 of 4
  • Verpleegkundige

Heb je helemaal geen zorgachtergrond en wil je een echte carriereswitch gaan maken. Dan kun je een opleiding volgen waar je werken en leren kunt combineren. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Neem contact met ons op voor meer informatie! Mail: info@zusterswork.nl | Tel: (06)11515315

Recommended Posts